hoveniersacademie info hoveniersacademie mail hoveniersacademie pdf hoveniersacademie workshops hoveniersacademie workshop hoveniersacademie workshop

Meest gestelde vragen

Waar wordt de cursus gehouden?
Is deze cursus geschikt voor mij / het bedrijf?
Heb ik een vooropleiding nodig?
Is er nog een vervolg op de cursus?
Kunnen meerdere deelnemers van het bedrijf dezelfde cursus volgen?
Worden de cursussen ook in-company gegeven?
Waar bestaat het cursusmateriaal uit?
Hoe zien de lessen eruit?  

 

Waar wordt de cursus gehouden?

De cursus wordt meestal gegeven bij de Gasterij de Os en het Paard te Deil. Andere locaties op aanvraag. 
terug naar boven

Is deze cursus geschikt voor mij / het bedrijf?

Ja, de cursus is een aanrader voor iedereen die het beste uit zichzelf, het bedrijf en de collega's wil halen. Deelnemers werken onder andere als Voorman, Meewerkend Voorman, Assistent Voorman, Zelfstandig Vakspecialist, Teamleider, Coördinator, Voorwerker, Eerste Medewerker, Projectleider, Meewerkend Toezichthouder, Meewerkend Uitvoerder, Buurt- of WijkBeheerder, BOA, bij Hoveniersbedrijven, Groenvoorzieners, Aannemers in de GWW, Bouw en Infratechniek, S.W.-Bedrijven, Gemeenten, Provincies, Waterschappen, detacheringsbedrijven en overige opdrachtgevers. 
terug naar boven

Heb ik een vooropleiding nodig?

Nee, de kennis die u heeft volstaat. In de cursus leert u dat wat u nodig heeft om verder te professionaliseren. 
terug naar boven

Is er nog een vervolg op de cursus?

Jazeker. Op de laatste cursusdag ontvangt u een individueel opleidingsadvies. Desgewenst schrijft de docent een maatwerkvoorstel. 
terug naar boven

Kunnen meerdere deelnemers van het bedrijf de cursus volgen?

Ja, twee deelnemers van hetzelfde bedrijf leren meer dan één. Ieder haalt uit een cursus de resultaten die hij of zij in het werk kan gebruiken. Bovendien zet deze cursus de deelnemers stevig aan het denken. Deze resultaatgerichte bewustwording met een collega delen biedt extra voordelen bij het toepassen in het bedrijf.  In company cursussen behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden.
terug naar boven

Worden de cursussen ook in-company gegeven?

Jazeker, zowel voor meerdere deelnemers van hetzelfde bedrijf als voor één deelnemer. Waarbij het programma wordt toegepitst op de werksituatie van het opdrachtgevende. Voor vragen en prijsopgave bel 0513 - 631010 Joost van Dijk vertelt  graag meer over de mogelijkheden.
terug naar boven

Waar bestaat het cursusmateriaal uit? 

Iedere deelnemer ontvangt een syllabus. Deze bestaat uit circa 200 pagina's tekst en afbeeldingen, ingedeeld per hoofdstuk.
terug naar boven

Hoe zien de lessen eruit?

Van af het eerste moment leert u werkendewijs. U vergelijkt uw werkwijze met de praktijkvoorbeelden uit de cursus en met die van collega-deelnemers. De cursusleider voorziet u van praktische tips, feed-back en adviezen op de bestaande werkwijze. Met hem en de collega-deelnemers bespreekt u een "best-practice" werkwijze voor het aansturen van de collega's, derden en klanten. In de tussentijdse werkdagen past u de opgedane kennis en informatie toe. Iedere cursusdag start met het bespreken van de opgedane ervaringen uit de afgelopen periode. Deze ervaringen verbindt de cursusleider met de lesstof van die dag.
terug naar boven

meer lezen

Curriculum Vitae

Joost van Dijk is gespecialiseerd in de bedrijfsvoering en organisatie van bedrijven werkzaam in de inrichting en beheer van openbare ruimte en infrastructuur. Als adviseur, opleider en interim-manager beschikt hij over een brede ervaring in het organiseren van bedrijven en projecten. Vanaf het initiëren en ontwikkelen van ideeën en plannen tot en met het realiseren, beheren, onderhouden en renoveren. Als geen ander is hij in staat om samen te werken met technisch geschoolde medewerkers. Ieder op passende wijze aan te spreken op hun intrinsieke motivatie en hen deelgenoot te maken van nieuwe ontwikkelingen en projecten. Inmiddels is hij ruim dertig jaar directeur-eigenaar van Groene Technieken en sinds 2012 van de HoveniersAcademie.

Wie zijn de cursisten Kadertraining Voorman?

Kadertraining Voorman© is een opleiding voor medewerkers die direct leiding geven aan de organisatie en uitvoering van buiten-projecten. Deelnemers werken als voorman bij particuliere bedrijven, instellingen en (semi-)overheidsdiensten. De invulling van de functie 'voorman' is afhankelijk van het bedrijf, de organisatie, het aantal collega's op het project en de aard van de werkzaamheden. In de cursus Kadertraining Voorman is iedere 'voorman' welkom. Van jong tot oud, van aankomend of aspirant-voorman tot de meer ervaren voorman die zijn kennis en vaardigheden wil opfrissen.

Artikel Tuin & Landschap april 1994

Inhoud functie voorman verandert sterk

Voorman werkt steeds minder mee

Werkte een voorman vroeger nog gewoon mee met zijn ploeg, tegenwoordig heeft hij daar steeds minder tijd voor. Er worden steeds meer verantwoordelijkheden naar zijn schouders gedelegeerd. Daarnaast wordt de werkdruk steeds groter door voortgaande bezuinigingen. Er is geen tijd om de nieuwe taken tijdens het werk met vallen en opstaan te leren. De voorman moet zelf serieus werk maken van zijn ontwikkeling. Een vereiste is dat hij hiervoor binnen werktijd tijd vrijmaakt.